Novi Sad
25.03.2011.
15:22 > 15:15
Iako gradske i pokrajinske vlasti obećavaju Kisačanima konačno rešavanje problema sa podzemnim vodama, stanovnici ovog mesta kažu da im više ne veruju ni reč.
  • @Сремац

    28.03.2011 07:09
    Sistemsko re[enje
    Kej se ne zaliva iz cisterni nego pomocu zalivnog sistema skupo placenog.
    Ili Vi ili ja nismo u pravu.
    Bilo bi lepo da su te novce za sistem ulozili u nesto sto ce koristiti. Ovako placaju cisterne, a platili i sistem. I tako niti Vi niti ja nismo u pravu, a oni palamude i dalje.
  • @Ocistite jarke ispred kuca

    28.03.2011 07:05
    Pamet ti curi iz usiju
    Ti ocigledno nisi sisao(la) mamu nego tatu, kad si tako pametan(na).
  • 27.03.2011 14:23
    1 kriva je levca
    E sada, jos prije pet-sest godina inspekcija je konstatovala da su srusene kuce od posledica visokih podzemnih voda, do danas nista nije odradjeno, po odgovorima naseg gradonacelnika moze se zakljuciti da NIJE znao za problematiku,ponavljao je da treba INSPEKCIJI PRIJAVITI sav problem, ili INSPEKCIJA nije odradila ceo posao TREBALA JE za tegobe Kisacana RECI I GRADONACELNIKU, i ko je sada KRIV... u takvoj situaciji narod kaze KRIVA JE LEVCA...
  • 27.03.2011 07:25
    Nisu samo Kisacani ti koji ne veruju vlasi....
  • Novosadjanka

    27.03.2011 05:55
    Lopate i asove u ruke onima koji daju obecanja
    Od obecanja nema nista, ni sada ni u buducnosti. Zbog njih podzemna voda nece oticati tamo gde treba vec ce i dalje ostajati u selu. Jedino verovanje da ce se nesto uraditi je kada se pocne nesto konkretno. Inace motke...pa po njima. To je jedini jezik koji razumeju.

    A sto se tice zalivanja keja, slazem se jer ta voda je hranivo za travu, prirodno, ne smrdi i ne zagadjuje. Korist svima...
  • berolina

    26.03.2011 13:23
    Herr Bürgermeister- nevidjena sprdacina
    precistiti kanale i prezidati cuprije u Kisacu, NIJE dovoljno, ako voda nema gde da otice!
    sta je sa tim tz. "autoputom", koliko je kanala zatrpano ili jednostavno "preseljeno", zarad necijeg cefa? STA je sa kanalima od Lasanove doline, pa kanalima prema Maleticima i Agarskim salasima? STA je sa kanalima oko Pavlovog salasa (meljarnik) i prema Kamendinu? KADA su zadnji put odrzavani? CISCENI? koji je protok do Jegricke?
    Kisac-Cenej-Sirig-Temerin, SVI ti atari i SVA naseljena mesta, kao i SVE njive, zavisne od tog jedinog sliva ka Jegrickoj!!!
    za vreme Austrougarske, jos u onom-onom veku, radjena je melioracija bez bagera i comutera i bolje funkcionisalo nego danas!
  • VOJA

    26.03.2011 13:16
    Marija Terezija
    @ Ocistite Jarke Ispred Kuca, slazem se sa tobom. Treba još samo dodati podatak da su za vreme Marije Terezije iskopani kanali i nije bilo problema sa odvodnjavanjem u celoj Vojovodini. A odi vanas nisu kadri ni da održavaju ono što nam je ostalo od Marije Terezije. Šta bi rekli tek za Holanđane kod kojih su pojedini delovi zemlje oko 7 metara ispod nivoa mora.Sramota.
  • vlada

    26.03.2011 11:31
    Kanali
    To da je Rodney covek koji je jednostavno pao sa Marsa to i nije neka vest, ali sto se tice zakopavanja kanala, to je istina. Sve vise se zatrpavaju kanali ispred kuca, a posle nekog vremena se desava to sto se desava. Voda nema kuda da ode... Ljudi moraju da znaju jednu stvar: Vojvodina nije priroda, Vojvodina je kultura. Vojvodinu nije napravio Bog, vec covek (da ne kazem Nemci...). A ako se covek ne stara, Bog ce opet preuzeti komandu, tj. vratice mocvaru... Tako da manje Dvora i Farme, a asove i lopate u ruke...
  • 26.03.2011 10:56
    @Kisacanin
    Nusiceva "Pokondirena tikva". Veoma zanimljiv pronalazak!
  • Kisac

    26.03.2011 00:47
    novinar
    "Dok kolona crnih automobila napušta Kisač, meštani ostaju da plivaju u fekalijama i da čekaju nove izbore i nova obećanja. (Miodrag Sovilj)"


    ...SVAKA CAST!!!!
  • Ocistite jarke ispred kuca

    25.03.2011 23:25
    O idiotizmu, nestrucnosti, korumpiranosti i bezobrazluku gradskih vlasti ovde necu ni da pisem. Ali, jednu stvar znam: kada su izbeglice dosle u Kisac i slicna mesta krenule su da zatrpavaju jarke ispred svojih kuca ne znajuci cemu sluze ili ignorisuci apele svojih komsija jerbo su mnogo ponosni i najpametniji. I sada se svi cude odkud izlivanje podzemnih voda: pa naravno da ce se izlivati tamo gde ne treba kada su pametnjakovici zatrpali mesta koja su za to predvidjena i naravno da im sada kuce jede vlaga i podzemna voda. Prvo ocistite kanale koje ste zatrpali, to je ono sto mozete da uradite sa svoje strane kako biste smanjili problem.
    @Berolina: To sto je u Kisacu problem nije razlog da se svetite stanovnicima drugih delova grada tako sto cete polivati kej fekalnim vodama i trovati ljude koji tuda prolaze, nisu vam oni krivi jer ni njih niko nista ne pita. Samo sto, sticajem okolnosti, zive u blizini rekvizita za zamazivanje ociju Novosadjana o uredjenosti grada.
  • Сремац

    25.03.2011 22:16
    БЕРОЛИНА, ФЕРКО ЈЕ ИЗ КИСАЧА
    Кисачани су гласали за ове,њихов је и Ферко,који је заборавио да испуни предизборна обећања,јер му је лепо.Оставите се цистерни и заливања новосадског кеја,јер кеј није Бургермајстеров,него наш.КФЈ
  • Spx

    25.03.2011 21:30
    Bio je tu....
    Video je!Bice to novi kej a mi da i dalje plivamo u... Ipak nece biti nista od toga za nedeljun dana odlaze radnici u neciju vikendicu da je renoviraju...
  • Kisačanin

    25.03.2011 20:47
    informacije
    Niko ne pominje osobu koja je zadužena za obaveštavanje Pavličića o stanju u Kisaču. Gospodin se dokopao funkcije direktora JKP Parking servisa u Novom Sadu i zaboravio je uz "malu platu" ko ga je izabrao i poslao kao predstavnika građana iz Kisača. Da bi se dodvorio svojim predpostavljenima i zadržao među "njima" prenosio je samo lepe stvari, pa gsp Pavličić nije ni znao šta se dešava u Kisaču. Mislim da ga prepoznajete na slikama. Što bi rekao Nušić "Pokondirena tikva"
  • berolina

    25.03.2011 18:19
    parterno uredjenje keja ili ...
    ...dok se jedni guse u zivotinjskom izmetu, dotle Herr Bürgermeister uporedjuje izdatke za odvod povrsinski voda i fekalija u Kisacu, sa cenom radova na KEJU !!!

    kisacani, znate sta vam je ciniti: svake nedelje cisternu "kisacke vode" i zalivajte novosacke kejove, onako zdravlja radi. ne budite sebicni, podelte sve sa Herr Bürgermeisterom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna